Înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Investiţii în Sănătate, în atenţia Guvernului

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, declară că noua agenţie va urmări construirea celor trei spitale regionale şi va oferi consultanţă pentru alte proiecte din domeniul sănătăţii.

Adăugat: 5 Iulie 2021
Ultima actualizare:5 Iulie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Ministrul Sănătății, Ioana Mihailă. Foto: Facebook
trimite pe mail

Înfiinţarea Agenţiei pentru Investiţii în Sănătate, care a iscat o nouă rundă de controverse în cadrul coaliţiei de guvernare, se află în această săptămână pe masa Executivului.

Textul unei ordonanţe de urgenţă se află în atenţia unui grup de lucru special constituit în acest sens.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a precizat că, în acest moment, ordonanţa de urgenţă prin care se înfiinţează Agenţia pentru Investiţii în Infrastructura de Sănătate este definitivată de un grup de lucru format din Ministerul Sănătăţii, Ministerul Dezvoltării, cel al Fondurilor Europene şi Ministerul de Finanţe.

Ioana Mihăilă a amintit că noua agenţie va urmări construirea celor trei spitale regionale şi va oferi consultanţă pentru alte proiecte din domeniul sănătăţii.

Ioana Mihăilă: Agenţia pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Sănătate are drept obiect principal de activitate monitorizarea proiectelor aflate în portofoliul agenţiei şi este vorba de cele trei spitale regionale şi de alte proiecte care ţin de spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii, proiecte de infrastructură cu impact teritorial major, aşa cum sunt Institutele de Oncologie şi de Cardiologie. Pentru proiectele de spitale aflate în subordinea autorităţilor locale, agenţia poate să aibă un rol consultativ dacă aceste autorităţi locale apelează la serviciile agenţiei. Agenţia, de asemenea, va avea un rol de elaborare şi de transpunere a standardelor în ceea ce priveşte construcţia de noi spitale sau dotările sau instalaţiile din spitale.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a mai spus că actuala formă a ordonanţei de urgenţă prevede ca directorul viitoarei agenţii să fie selectat prin concurs.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Iulie 2021


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza