Închisoare pentru Mircea Cosma şi fiul său Vlad Cosma

Fostul președinte al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat de Instanța Supremă la opt ani de închisoare, în timp ce fiul său, deputatul Vlad Cosma, a primit cinci ani de închisoare, într-un dosar de corupție.

Adăugat: 1 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:1 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În același dosar, au fost condamnați și omul de afaceri Răzvan Alexe și fostul director al Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova Daniel Alixandrescu, la 2 ani și 6 luni, respectiv, 6 ani de închisoare. 

De asemenea , procurorii au dispus si confiscarea de la Răzvan Alexe a sumei de 1.260.042,85 lei, de la Vlad Cosma — a sumei de 1.260.042,85 lei, de la Mircea Cosma — 1.890.064,27 lei, de la Daniel Adrian Alixandrescu — 130.000 lei și de la fiecare dintre inculpații Mircea Cosma și Daniel Adrian Alixandrescu — câte 1.816.821,49 lei. 

Magistrații  au decis să mențină sechestrul asigurător instituit de Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești asupra bunurilor imobile aparținând inculpaților Răzvan Alexe, Vlad Alexandru Cosma, Mircea Cosma și Daniel Adrian Alixandrescu.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel

In anul 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe deputatul Vlad Cosma, acuzat de trafic de influență, și pe președintele CJ Prahova, la data faptelor, Mircea Cosma, pentru luare de mită și abuz în serviciu. 

Potrivit DNA, în perioada 2010 — 2013, președintele CJ Prahova Mircea Cosma a derulat o activitate infracțională de natură a prejudicia bugetul public al județului, în favoarea unor interese private, antrenând într-un circuit ilicit, susținut și de reprezentanții societăților comerciale favorizate — denunțători în cauză, mai multe persoane printre care și pe fiul său, deputatul Vlad Cosma.Autor:
Simona Uţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza