Începutul verii va aduce o nouă etapă de relaxare a restricţiilor

Prim-ministrul Florin Cîţu dă asigurări că în luna iunie vor fi şi alte relaxări anti-COVID.

Adăugat: 20 Mai 2021
Ultima actualizare:20 Mai 2021

Politica Romaneasca
Foto: Foto: Arhivă/ Agerpres
trimite pe mail

Premierul Florin Cîţu este optimist şi spune că se poate ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID până la sfârşitul acestei luni, dar că nu atingerea unui anumit prag e importantă, ci depăşirea pandemiei.

Coordonatorul Campaniei Naţionale de Imunizare anti-COVID, Valeriu Gheroghiţă, consideră că e puţin probabil să se ajungă la acest obiectiv până la 31 mai.

El anticipează că încă ţinta va fi atinsă cu siguranţă în prima parte a lunii iunie.

În orice caz, începutul verii va aduce o nouă etapă de relaxare a restricţiilor, a dat asigurări premierul Florin Cîțu, după ședința de guvern de miercuri.

Premierul a amintit că modul cel mai eficient prin care se poate combate această pandemie îl reprezintă vaccinarea populaţiei, care să fie dublată de respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Florin Cîţu: Obiectivul este să depăşim pandemia. Şi nu putem să depăşim pandemia decât prin vaccinare. Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapid a fost tocmai pentru că ne-am vaccinat şi am văzut că vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozitivare. Eu cred că românii au înţeles mesajul şi se vor vaccina, în primul rând, pentru sănătatea lor, pentru sănătatea familiilor lor, pentru a avea o viaţă mai bună.

Tot de la 1 iunie,Guvernul doreşte să susţină întoarcerea angajaţilor din telemuncă la serviciu prin prezenţa fizică şi va pregăti legislaţia care să permită acest lucru.

De asemenea, executivul intenţionează ca de la 1 august să se permită organizarea marilor festivaluri de muzică timp de două zile.


 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Mai 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza