Începe RadiRo, festivalul internaţional de muzică simfonică dedicat orchestrelor radio

Bucureştiul va deveni, de mâine, o veritabilă capitală a muzicii clasice: începe singurul festival internaţional de muzică simfonică dedicat orchestrelor radio - RadiRo.

Adăugat: 22 Septembrie 2016
Ultima actualizare:22 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Urmează 9 zile de festival şi 9 concerte susţinute de orchestre radio, dirijori şi solişti de primă clasă.

Începând cu această ediţie, a III-a, festivalul depăşeşte graniţele Europei, după cum precizează preşedintele-director general al Radioului public, Ovidiu Miculescu. 

"Pe lângă faptul că este singurul eveniment din Europa, şi nu numai, de acest fel, în acest an, pe lângă cele cinci orchestre europene, va avea printre invitaţi, pentru prima oară, o orchestră din Asia, Orchestra Simfonică din Shenzhen, din China. De fapt, orchestra care va şi deschide festivalul, a explicat Ovidiu Miculescu.

Dacă nu puteţi să ajungeţi la concerte, puteţi asculta maratonul muzical la radio.  

Liliana Staicu, directorul Radio România Muzical: Toate concertele acestui festival vor fi transmise în direct de Radio România Muzical şi Radio România Cultural, ca şi numeroase opinii şi interviuri realizate în fiecare seară de concert. Toate manifestările vor fi transmise live, în reţeaua Uniunii Europene de Radio, şi, în premieră, ofertele acestea vor fi făcute către EBU. Asta înseamnă un public potenţial imens. Pentru prima dată suntem în această ipostază, de a putea fi prezenţi pe o piaţă media atât de intensă, atât de diversă, cum este cea a zonei Asia-Pacific.

Mai multe informaţii despre Festivalul orchestrelor radio de la Bucureşti pe site-ul romania-actualitati.ro şi pe site-ul dedicat evenimentului - radiro.srr.ro.
 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza