Începe programul Rabla 2015. Vezi ce valoare au tichetele

Începe Programul Rabla ediţia 2015 prin care autorităţile intenţionează să aducă pe şosele autoturisme noi care poluează mai puţin.

Adăugat: 27 Aprilie 2015
Ultima actualizare:27 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Posesorii unei maşini mai vechi de opt ani pot să renunţe la ea începând de astăzi în schimbul unui tichet în valoare de 6.500 de lei.

Începe Programul Rabla ediţia 2015 prin care autorităţile intenţionează să aducă pe şosele autoturisme noi care poluează mai puţin.

În acest scop,  Guvernul intenţionează să modifice şi timbrul de mediu,  a spus ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici.

"Programul Rabla să fie destinat cu precădere acestei intenţii de a schimba acest parc auto la nivelul populaţiei cu maşini care efectiv poluează în mod agresiv. Nu poţi să ai în trafic o maşină care, chiar dacă are o capacitate cilindrică foarte mare şi pentru care acel cetăţean plăteşte consumul de carburant, dar ea nu poluează, să fie totuşi pe acelaşi palier cu una care poluează foarte mult şi cu taxe şi impozite foarte mici", a spus Eugen Teodorovici. 

Ministrul Finanelor a mai precizat, într-o emisiune televizată, că proiectul noului timbru de mediu pentru autoturisme ar urma să fie definitivat până în luna iunie.

Suma alocată în acest an pentru programul Rabla este de 200 de milioane de lei, cu 33% mai mare faţă de anul trecut, iar autorităţile estimează că 20.000 de şoferi îşi vor schimba rablele. În cei zece ani de funcţionare a acestui program s-au casat aproape jumătate de milion de maşini vechiAutor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza