Începe prima sesiune parlamentară a anului 2022

Prima sesiune din acest an se concentrează pe domenii precum justiţia, sănătatea sau economia. Există însă şi restanţe, precum certificatul verde sau Secţia Specială din Justiţie.

Adăugat: 30 Ianuarie 2022
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii şi deputaţii vor fi convocaţi de marţi, 1 februarie, în prima sesiune a anului 2022 şi vor avea în atenţie mai multe proiecte de lege importante, care vizează domenii precum justiţia, sănătatea sau economia.

Ordonanţa de urgenţă privind noua schemă de compensare şi plafonare a tarifelor la curent electric şi gaze naturale a intrat deja pe traseul legislativ al Senatului, iar Biroul Permanent a stabilit 15 februarie termen limită pentru depunerea raportului comisiilor de specialitate.

Senatul va dezbate documentul ca prima cameră sesizată, urmând ca apoi să fie înaintat Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Un alt proiect de lege important, cel iniţiat de Ministerul Justiţiei, pentru desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, va ajunge şi el în Parlament, în prima parte a lunii februarie.

Ministrul de resort, Cătălin Predoiu, dădea asigurări că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie va fi desfiinţată până la finalul lunii martie.

Un proiect de lege care a rămas în dezbaterea Camerei Deputaţilor încă de sesiunea trecută este cel care instituie obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă.

Documentul a fost iniţiat de PNL şi prevedea iniţial doar pentru personalul medical această obligativitate. Potrivit unor modificări propuse de senatori, certificatul s-ar putea aplica tuturor categoriilor de angajaţi, cu anumite excepţii.

După multe discuţii în Senat, documentul a fost respins la vot şi ar urma ca deputaţii să dea votul final. Pe agenda Parlamentului ar putea figura în această sesiune şi modificarea Legii offshore.

Documentul care blochează demararea unor importante proiecte energetice în Marea Neagră urmează să fie revizuit în prima jumătate a acestui an, a declarat recent ministrul energiei, Virgil Popescu.

O lege a rezidenţiatului ar mai putea fi elaborată în această sesiune parlamentară de către senatori şi deputaţi. În prima zi a sesiunii parlamentare, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor se vor alege noii membri ai Birourilor Permanente.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Ianuarie 2022
Ultima actualizare:
31 Ianuarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza