Începe noua sesiune parlamentară

Parlamentarii își vor relua, începând de marți, activitatea în Parlament.

Adăugat: 11 Septembrie 2017
Ultima actualizare:12 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii şi deputaţii vor participa astăzi la festivităţile organizate cu ocazia începerii noului an şcolar în circumscripţiile electorale.

De mâine, ei îşi vor relua activitatea în Parlament.

Moţiunea simplă la adresa ministrului justiţiei, iniţiată de PNL şi USR va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor.

Semnatarii documentului susţin că prin amendamentele propuse de Tudorel Toader se încearcă politizarea actului de justiţie şi anularea progreselor înregistrate în acest domeniu după reformele din 2004.

Votul final asupra moţiunii simple este programat pentru miercuri.

La Senat este aşteptat votul din plen asupra ordonanţei de urgenţă prin care indemnizaţia pentru cresterea copilului este plafonată la 8.500 de lei pe lună. În dezbaterea senatorilor ar putea intra şi ordonanţele de urgenţă privind majorarea pensiilor speciale, a salariilor poliţiştilor şi a personalului contractual din structurile Ministerului de Interne, precum şi modificări ale legilor persoanelor cu dizabilităţi, după ce Comisia pentru muncă a avizat favorabil aceste proiecte.

Camera superioară a Parlamentului urmează să adopte şi o declaraţie politică pentru marcarea a 20 de ani de parteneriat strategic România - SUA, la propunerea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, senatorul Viorel Ilie este aşteptat miercuri la Comisia juridică, pentru a-şi prezenta punctul de vedere asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale.

Procurorii anti-corupţie îl acuză pe Viorel Ilie de instigare la folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Septembrie 2017
Ultima actualizare:
12 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza