Începe licitaţia pentru gazoductul Iaşi-Ungheni

Şase oferte s-au înregistrat pentru construirea gazoductului Iaşi-Ungheni, care va transporta circa 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an.

Adăugat: 24 Iulie 2013
Ultima actualizare:24 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile Republicii Moldova au deschis licitaţia pentru construirea gazoductului Iaşi-Ungheni, care, se speră, că îi va oferi Chişinăului o sursă alternativă de energie, în condiţiile în care, în prezent, este dependent de importuri din Federaţia Rusă.

Lucrările la gazoduct ar urma să înceapă la sfârşitul lunii viitoare.

Comisia de Evaluare pentru selectarea executorului lucărilor de construcţie, a conductei de interconecatare a sistemului naţional de transport gaze din România cu sistemul de transport gaze din Republica Moldova pe direcţia Prut - Todireşti - Ungheni, a deschis cele şase oferte înregistrate, începându-şi, astfel, activitatea. Comisia lucrează în conformitate cu Ghidul practic al procedurilor de contractare pentru acţiunile externe ale Uniunii Europene şi legislaţia Republicii Moldova.

După cum se arată, în comunicatul oficial al Ministerului Economiei, de la Chişinău, deşi nu există un termen limită pentru evaluarea ofertelor, contractantul va fi selectat până la data de 27 august 2013, când se preconizează şi începerea lucrărilor.

Gazoductul Iaşi-Ungheni va transporta circa 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an.

Pentru finalizarea lucărilor gazoductului, România va acorda Chişinăului între 9 şi 12 milioane de euroAutor:
Mircea Dascaliuc
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza