Începe Gaudeamus la Cluj Napoca

Târgul de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România, începe miercuri la Cluj-Napoca.

Adăugat: 18 Aprilie 2018
Ultima actualizare:18 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ediţia a 19-a a evenimentului găzduieşte şi un spaţiu dedicat Centenarului Marii Unirii, în cadrul căruia va fi expusă o colecţie de volume cu această tematică, organizată în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei.

Porţile Târgului Gaudeams se deschid la ora 10:00, iar deschiderea oficială este programată pentru ora 12:00.

Preşedintele din acest an al Gaudeamus, profesorul şi filosoful Aurel Codoban, spune că între cărţi şi radio este o legătură subtilă pentru că radioul are această abilitate de a amplifica vocea autorului, recurgând tot la cuvinte.

Până duminică, 22 aprilie, peste 70 de expozanţi şi peste 90 de evenimente vor avea loc în Piaţa Unirii la cea mai mare sărbătoare a cărţii din Transilvania.

Invitatul de onoare al ediţiei din acest an este Emil Grumaru, unul dintre cei mai importanţi poeţi contemporani.

În programul târgului sunt incluse toate evenimentele devenite tradiţionale: Concurul Naţional de Lectură "Mircea Nedelciu", numit astfel în memoria scriitorului care a fost unul dintre fondatorii Târgului Internaţional Gaudeamus, Olimpicii României, cel mai nou proiect marca Radio România, care îşi propune să acorde vizibilitate performanţelor învăţământului românesc şi Campania de colectare de carte de la expozanţi şi vizitatori.

Anul acesta cărţile strânse la Gaudeamus vor merge la Bibilioteca din comuna Frata.

Vizitatorii au, de asemenea, posibilitatea să voteze cărţile preferate, buletinele de vot completate le permit participarea la tombola Gaudeamus, în cadrul căreia marele premiu este un corp de mobilier şi o bibliotecă.Autor:
Doina Borgovan, Radio Cluj
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza