Începe Festivalul Enescu! Radio România transmite în direct 36 de concerte

Concertele de la Festivalul George Enescu pot fi urmărite în direct on-air pe posturile Radio România Cultural și Radio România Muzical și on-line pe site-urile lor.

Adăugat: 30 August 2015
Ultima actualizare:30 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ovidiu Miculescu, președinte-director general al SRR. Fotografie de Alexandru Dolea
trimite pe mail

Cel mai important eveniment cultural al României, Festivalul Internaţional "George Enescu", ajuns la cea de-a XXII-a ediţie, începe în această seară la Bucureşti.

Pe scena Sălii Palatului va răsuna Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, dirijate de Kristian Jarvi.

Programul, care o va avea ca solistă pe renumita violonistă Sarah Chang, în Concertul de Sibelius, va continua, în partea a doua, cu celebra Carmina Burana de Carl Orff, unde, alături de trei cântăreţi din străinătate şi de Corul Filarmonicii din Bucureşti participă şi Corul de Copii Radio.

Prezenţa şi contribuţia Radio România la festival sunt şi anul acesta extrem de consistente.

"Bucureştiul devine capitala culturală europeană cea mai importantă prin prisma acestui eveniment absolut extraordinar, la care Radio România îşi pune în valoare întreaga capacitate de a trata şi de a susţine aceste concerte în modul efectiv şi cel mai dedicat cu putinţă. Publicul românesc, şi nu numai, are acces prin intermediul posturilor Radio România, în special Radio România Cultural şi Radio România Muzical, la aceste concerte. Practic, aceste concerte pot fi accesate inclusiv pe formula online de web. Atât Culturalul, cât şi Muzicalul au aplicaţii de online dedicate, aşa că eforturile Radio România sunt majore în a facilita accesul la acest eveniment cultural de excepţie", a spus Ovidiu Miculescu, preşedinte director general al SRR.

Radio România Cultural şi Radio România Muzical vor transmite în direct 36 de concerte, adică peste 90 de ore de muzică.

Alte 27 de concerte vor fi înregistrate şi difuzate chiar în ziua următoare desfăşurării lor.

Orchestrele şi corurile radio vor fi prezente atât în concerte proprii, cât şi în colaborări internaţionale onorante. În plus, cu ocazia acestei ediţii a festivalului, Editura casa Radio lansează cinci albume cu Orchestra Naţională Radio, Cristian Mandeal, Dan Grigore, Horia Mihail, Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru şi Orchestra Română de Tineret.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza