Începe Consiliul European de Vară

Consiliul, Comisia şi Parlamentul European, precum şi statele membre trebuie să aibă un punct de vedere comun asupra prorităţilor Uniunii, în special a imperativului creşterii economice şi creării de locuri de muncă.

Adăugat: 26 Iunie 2014
Ultima actualizare:26 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele Traian Băsescu, alături de lideri europeni
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele Traian Băsescu  susţine că România îndeplineşte cea mai mare parte a condiţiilor necesare pentru a fi acceptată în spaţiul Shecngen de liberă circulaţie.

Declaraţia a fost făcută pe aeroport, înaintea plecării la Bruxelles, unde alături de şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană , preşedintele va participa la Consiliul European de vară.

AUDIO Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu

Şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană se reunesc, joi, la Bruxelles, pantru a stabili strategia organizaţiei în următorii ani, precum şi pentru a comemora împlinirea a 100 de ani de la începutul Primului Război Mondial.

Consiliul European de Vară are loc cu o zi înaintea semnării de către Republica Moldova şi Ucraina a acordurilor de asociere la Uniunea Europeană

România este reprezentată de preşedintele Traian Băsescu.

Ceremonia va începe după-amiază la Ypres, un orăşel în vestul Belgiei, la aproape 150 de km de Bruxelles.

Accescul presei este foarte limitat la ceremonia care va fi urmată de un dineu informal, unde se vor discuta priorităţile şi stategia Uniunii Europene pentru următorii cinci ani. 

"Discuţia este binevenită, pentru că instituţiile europene - Consiliul, Comisia şi Parlamentul - precum şi statele membre trebuie să aibă un punct de vedere comun asupra prorităţilor Uniunii, în special a imperativului creşterii economice şi creării de locuri de muncă", a spus Jose Manuel Barosso, preşedintele Comisiei Europene.  

Şefii de stat şi guvern vor ajunge la Bruxelles în cursul nopţii, pentru ca vineri să participe la semnarea acordurilor de asociere şi comerţ liber aprofundat cu Georgia şi Republica Moldova şi a părţii economice a documentului bilateral cu Ucraina, ale cărui capitole politice au fost semnate deja cu câteva luni în urmă.

Tot vineri, Consiliul European ar putea lua o decizie în privinţa candidatului la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, care va fi votat de Parlament luna viitoare.
 Autor:
Sorin Croitorescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
26 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza