Încep manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale

La Botoşani, Ipoteşti, Vorona şi Bălţi, în Republica Moldova, încep acţiunile care vor marca Ziua Culturii Naţionale.

Adăugat: 13 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Poeţi şi scriitori din întreaga ţară vor participa la manifestările dedicate împlinirii a 167 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu.

Zilele Eminescu încep astăzi cu primirea invitaţilor şi jurizarea premiilor Opera Omnia şi Opus Primum, dar şi cu un cenaclu literar organizat de biblioteca judeţeană.

Mâine, poeţii şi scriitorii invitaţi se deplasează la Bălţi, Republica Moldova, dar şi la Vorona.

Duminică, Ziua Culturii Naţionale va începe cu şedinţa extraordinară a consiliului local Botoşani, în care se va aproba acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani poetului laureat şi va continua la Botoşani şi Ipoteşti cu depunere de coroane şi Te Deum-uri la biserica Ospenia, în care a fost botezat poetul şi la cea din Ipoteşti.

La memorialul Ipoteşti, Centrul naţional de studii Mihai Eminescu vor avea loc lansări de reviste şi prezentări de carte, marcarea a 150 de ani de existenţă a revistei "Convorbiri literare" şi un recital muzical şi literar.

Tot duminică va fi vernisată expoziţia de fotografie "Ipoteşti", realizată de participanţii la tabăra "Căutându-l pe Eminescu - Ipoteşti 2016".

La o ra 17:00 sala cinematografului Unirea Botoşani va găzdui gala de decernare a premiilor Opera Omnia şi Opus Primum, cu recitalul poeţilor laureaţi.

În acest an, pentru Opera Omnia au fost nominalizaţi opt scriitori, printre care şi Mircea Cărtărescu. Manifestările se vor încheia cu un recital susţinut de formaţia "Trei parale"Autor:
Gina Poenaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza