Încep audierile în Dosarul Turceni-Rovinari

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie încep, astăzi, audierile în dosarul Turceni-Rovinari, în care fostul premier Victor Ponta este acuzat de comiterea a trei infracţiuni.

Adăugat: 5 Aprilie 2016
Ultima actualizare:5 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Arhiva- fostul premier, Victor Ponta
trimite pe mail

Potrivit reporterului RRA, Diana Surdu, la instanţa supremă ar urma să se prezinte Victor Ponta, senatorul Dan Şova şi fostul director al Complexului Rovinari, Laurenţiu Ciurel.

La primul termen al procesului pe fond, judecătorii i-au întrebat pe inculpaţi dacă doresc să beneficieze de procedura simplificată, care presupune reducerea cu o treime a cuantumului pedepselor, dacă îşi recunosc vinovăţia.

Cei trei au spus că nu doresc să apeleze la această procedură şi vor să dea declaraţii.

Avocaţii doresc readministrarea probelor.

În septembrie anul trecut, fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul său individual de avocat, ar fi obţinut de la socitatea "Şova şi Asociaţii" peste 181 de mii de lei pentru activităţi care, însă, în realitate nu ar fi fost efectuate.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza