În Ucraina începe antrenamentul militar pentru civili

Autorităţile ucrainiene plănuiesc extinderea programului de pregătire a populaţiei pentru rezistenţa naţională, dedicat în special pentru femei, elevi şi liceeni.

Adăugat: 10 Iulie 2022
Ultima actualizare:10 Iulie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ucraina a raportat că forţele ruse au bombardat intens oraşe din estul şi sudul ţării, dar fără o înaintare semnificativă pe teren, în încercarea lor de a ocupa regiunea Doneţk.

Potrivit trimişilor noştri în Ucraina, guvernul de la Kiev a cerut populaţiei să evacueze zonele sudice ocupate de ruşi, pentru că pregăteşte o ofensivă militară.

De asemenea, în capitala ucrainenă au început exerciţii militare cu civili, pentru a creşte nivelul de apărare a oraşului.

COREASPONDENȚĂ DIN UCRAINA Alex Buzică, trimisul Radio România Actualități:

Volodimir Zelenski a declarat, noaptea trecută, într-o postare video, că actele teroriste ale Rusiei asupra Ucrainei pot fi stopate doar prin arme de mare precizie şi a mulţumit pe această cale Statelor Unite ale Americii pentru pachetul umanitar şi militar în valoare de 400 de milioane de dolari. Zelenski a mai precizat că săptămâna viitoare ucrainenii vor primi o veste importantă de la guvern, însă nu a dorit să detalieze mai mult. Ieri, forţele ruse au repoziţionat patru submarine din Sevastopol în Marea Neagră, după ce forţele armate ale Ucrainei au reuşit să distrugă mai multe tancuri, dar şi trei drone militare în Donbas. Mai mult, armata ucraineană a respins operaţiuni militare ale ruşilor în Harkov şi Doneţk. În Sloviansk, luptele continuă, iar invadatorii bombardează fără oprire pentru a putea a avansa către Izium. Noaptea trecută, Ministerul Sportului şi Tineretului a emis un comunicat de presă, în care se arată că de la începutul războiului şi până astăzi şi-au pierdut viaţa peste 100 de sportivi şi antrenori, care s-au înrolat în forţele de apărare teritorială. Începând de astăzi, în Ucraina începe şi antrenamentul militar pentru civili, a declarat Vitali Klitschko primarul Kievului. Autorităţile ucrainiene plănuiesc extinderea programului de pregătire a populaţiei pentru rezistenţa naţională, dedicat în special pentru femei, elevi şi liceeni. În Cernăuţi, oraş aflate în proximitatea graniţei cu România, autorităţile discută despre desfăşurarea noului an şcolar şi cum va avea loc educaţia în şcoli în timpul legii marţiale, după ce Ministerul Educaţiei a recomandat ca procesul de învăţământ să se adapteze în funcţie de situaţia de securitate din fiecare regiune. (RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 iulie, ora 7:08).Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Iulie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza