În România sunt cele mai mari diferenţe între venituri din Europa

Potrivit Eurostat, în România, unele persoane câştigă de peste 6 ori mai mult decât altele, ponderi relativ similare înregistrându-se doar în Bulgaria și Grecia.

Adăugat: 27 Octombrie 2015
Ultima actualizare:27 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În România sunt cele mai mari diferenţe între venituri din Europa, arată datele Eurostat, calculate de Institutul Naţional de Statistică.

Cifrele din 2013, ultimele disponibile până în prezent, relevă că unele persoane câştigă de peste 6 ori mai mult decât altele.

Ponderi relativ similare se mai înregistrează în Bulgaria şi Grecia.

Directorul Institutului de Economie Naţională, Gheorghe Zaman, spune că acest indicator este unul care s-a deteriorat în perioada postaderare a României la Uniunea Europeană.

"În perioada de postaderare lucrurile s-au cam agravat şi să încercăm să vedem de ce. Prima explicaţie care după părerea mea se impune este cea referitoare la impactul puternic şi de durată al crizei economice şi financiare internaţionale. Într-un număr de 23 de judeţe, nici măcar în anul 2014 nu s-a recuperat căderea din anii 2009 şi 2010", a spus Gheorghe Zaman.

Un alt indicator care s-a deteriorat în perioada postaderare este rata medie de creştere a Produsului Intern Brut, care în perioada 2001-2006 a fost de peste 6%, iar după aderare s-a redus la sub 4%, mai spune Gheorghe Zaman.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza