În ce condiţii vor primi aleşii locali indemnizaţiile speciale

Deputaţii din Comisia juridică au stabilit în ce condiţii vor primi indemnizaţii speciale aleşii locali.

Adăugat: 31 Martie 2016
Ultima actualizare:31 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Primari din judeţul Argeş
trimite pe mail

Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene nu vor primi indemnizaţii speciale pentru activitatea desfăşurată ca aleşi locali dacă vor fi condamnaţi pentru acte de corupţie, au decis astăzi deputaţii din Comisia juridică.

Aceştia au mai stabilit să îi excludă din categoria beneficiarilor acestor indemnizaţii şi pe consilierii locali şi judeţeni.

Deputatul PSD Florin Iordache a explicat că hotărârea a fost luată în baza unor observaţii făcute de Curtea Constituţională asupra Legii privind statutul aleşilor locali.

"Pentru a primi această indemnizaţie, este necesar minimum un mandat întreg. Restul primesc o fracţie, în funcţie de câte luni a avut respectivul ales. Dacă un ales local a fost şi parlamentar, nu poate primi această indemnizaţie concomitent cu indemnizaţia de parlamentar. De asemenea, am stabilit că poate primi această indemnizaţie în condiţiile în care îndeplineşte condiţiile de vârstă şi nu este pensionat anticipat; dacă a fost condamnat pentru fapte de corupţie în perioada mandatului respectiv, nu poate primi această indemnizaţie şi am stabilit ca această indemnizaţie să intre în vigoare cu 1 ianuarie 2017", a spus Florin Iordache. 

Raportul asupra propunerii legislative va fi înaintat plenului Camerei Deputaţilor pentru dezbatere şi adoptare, însă decizia finală îi aparţine Senatului, transmite reporterul RRA,  Angela Matei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza