Imunitatea lui Dan Nica, în discuţia Parlamentului European

Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European a cerut un punct de vedere Camerei Deputaţilor de la Bucureşti, privind ridicarea imunităţii eurodeputatului Dan Nica.

Adăugat: 16 Aprilie 2015
Ultima actualizare:16 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dan Nica, europarlamentar
trimite pe mail

Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European discută astăzi cererea autorităţilor române de ridicare a imunităţii eurodeputatului Dan Nica, în vederea începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani în Dosarul "Microsoft", pe vremea când a fost ministru al comunicaţiilor.

Corespondentul RRA, Cerasela Rădulescu transmite de la Bruxelles că, potrivit procedurilor interne, oricare eurodeputat căruia i se solicită ridicarea imunitaţii de către statul din care provine are dreptul să fie audiat şi să prezinte documente relevante.

Înaintea discuţiilor de astăzi, Comisia a cerut un punct de vedere Camerei Deputaţilor de la Bucureşti, care consideră că Parlamentul European nu are competenţe în ce priveşte ridicarea imunităţii lui Dan Nica.  

"La nivel naţional, noi avem situaţia în care urmărirea penală a unui membru al guvernului sau al unui fost membru al guvernului poate fi solicitată de Camera Deputaţilor, în cazul în care acesta are şi calitatea de deputat, poate fi solicitată de Senatul României, în cazul în care are calitatea de senator, sau poate fi solicitat de preşedintele României", susţine  Nicolae Mircovici, secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza