Igor Dodon contestă în justiţie rezultatele pentru alegerile din Chişinău

Candidatul comunist la Primăria Chişinăului, Igor Dodon, s-a clasat pe primul loc, cu 48% din voturi, învingâdu-l pe primarul în exerciţiu, Dorin Chirtoacă, pentru care au votat 46,51% dintre cetăţenii Chişinăului.

Adăugat: 7 Iunie 2011
Ultima actualizare:7 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut, marţi, de Comisia Electorală Centrală, după numărarea tuturor voturilor.


Comuniştii contestă rezultatul şi au anunţat că se vor adresa justiţiei.


Candidatul comuniştilor, Igor Dodon, a declarat că va contesta în justiţie corectitudinea alegerilor în mai multe circumscripţii din Chişinău.
 

"În suburbii, s-a mers la falsificări masive. Juriştii noştri examinează posibilitatea de a se adresa în judecată, pentru anularea votării, pentru unele circumscripţii", susţine Igor Dodan.


După anunţarea rezultatelor, liberalul Dorin Chirtoacă i-a mulţumit lui Vlad Filat şi Partidului Demorat Liberal, pentru susţinerea în campanie, şi i-a chemat pe colegii din Alianţa pentru Integrare Europeană să se mobilizeze, pentru ca, pe 19 iunie, când, cel mai probabil, va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin "să învingă, împreună, comunismul, în Chişinău".


Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat, cea de a treia componentă a Alianţei, a şi anunţat că va acorda sprijin lui Dorin Chirtoacă, pentru al doilea tur.

 Autor:
Lina Grâu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
7 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza