Hunor: Subiectul intrării la guvernare alături de PSD este închis

UDMR va decide dacă va da votul de încredere pentru noul cabinet, după audierile din comisiile parlamentare.

Adăugat: 23 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, președintele UDMR
trimite pe mail

Subiectul intrării la guvernare, alături de PSD, este pentru UDMR, închis de anul trecut, dar va exista o colaborare parlamentară pe teme de interes pentru Uniune, afirmă preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor.

El s-a întâlnit, astăzi, cu premierul desemnat, Viorica Dăncilă, şi cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

UDMR va decide dacă va da votul de încredere pentru noul cabinet, după audierile din comisiile parlamentare,  a subliniat Kelemen Hunor.

"Vom aştepta programul de guvernare, vom aştepta lista cabinetului şi încă astăzi n-am discutat despre miniştri, este treaba lor când vor lua o decizie şi cine vor fi miniştri. Mi-a plăcut că a răspuns la toate întrebările fără să se uite la preşedintele Dragnea. Nu mi s-a părut că ar fi un om care nu cunoaşte domeniul şi, care, tot timpul s-ar aşteptat să primească de la cineva un impuls ce să spună", a spus Kelemen Hunor.

UDMR nu a cerut intrarea la guvernare, iar discuţiile au vizat proiectele viitorului cabinet şi colaborarea parlamentară, a spus liderul PSD, Liviu Dragnea.

"A fost, practic, o audiere a primului-ministru şi a decurs foarte bine. A primit doamna prim-ministru foarte multe întrebări, s-a discutat şi despre colaborarea din Parlament, care a fost bună, concluzia comună, dar este loc şi de mai bine şi cred, şi sperăm, că o să avem o relaţie mai bună de colaborare în 2018",  spus Liviu Dragnea.

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a susţinut că UDMR a dorit să vadă modul în care abordează subiecte de interes.

"Am susţinut că vom continua programulde guvernare, pe urmă am răspuns întrebărilor. Cred că UDRM a vrut să vadă care este abordarea mea, cum vom lucra în viitor. Am căzut la consens legat de modul de lucru echilibrat, bazat pe dialog, un mod de lucru deschis, cu care eu sunt obişnuită în Parlamentul European şi, pe care, îl voi aborda şi aici, în România", a spus Viorica Dăncilă.

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au avut o întâlnire şi cu reprezentanţii Grupului minorităţilor naţionale.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza