Horia Uioreanu a demisionat din funcţiile deţinute în PNL

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu, şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în PNL.

Adăugat: 8 Februarie 2013
Ultima actualizare:8 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Horia Uioreanu şi-a prezentat demisia din toate funcţiile deţinute în PNL, vineri, prin intermediul unei scrisori adresate liderului PNL Crin Antonescu.

Uioreanu susţine că demisia sa este legată de modul în care filiala clujeană este tratată de liderii centrali.

În scrisoarea adresată conducerii PNL, Uioreanu expune zece motive care l-au determinat să demisioneze.

"Am luat acestă decizie din cauza faptului că în ultima perioadă în cadrul organizaţiei noastre au avut loc o serie de evenimente care au un efect negativ asupra performanţelor politice şi chiar a activităţii cotidiene a PNL Cluj", scrie Uioreanu.

Scrisoarea prin care Horia Uioreanu îşi anunţă demisia

El reclamă neefectuarea unei analize temeinice a rezultatelor alegerilor locale din iunie 2012, nerespectarea deciziilor Delegaţiei Permanente Teritoriale a PNL Cluj, neconvocarea Biroului Permanent Teritorial al PNL Cluj în şedinţe săptămânale, aşa cum prevede Statutul, manifestarea unui dezinteres total faţă de problemele şi activitatea cotidiană a oranizaţiei judeţene şi neinvitarea sa, în mod constant, în calitate de vicepreşedinte al Biroului Permanent Teritorial al PNL (BPT) Cluj, la şedinţele acestui organism.

De asemenea, Horea Uioreanu îşi exprimă nemulţumirea şi faţă de neconsultarea Biroului Permanent al PNL Cluj cu privire la anumite numiri în funcţii şi promovarea unor persoane din afara organizaţiei şi lipsite de susţinere politică.

Printre motivele care stau la baza demisiei sale, Uioreanu mai enumră: "adoptarea de către un grup de persoane a unui mod de conducere discreţionar şi netransparent, folosirea în mod constant a unor tehnici de dezinformare şi învrăjbire a membrilor organizaţiei, dezinformarea constantă a Biroului Permanent Central al PNL cu privire la situaţia reală din cadrul filialei PNL Cluj şi ignorarea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj cu privire la luarea unor decizii importante pentru organizaţie, deşi câştigarea acestei funcţii a fost considerată chiar de conducerea centrală o perfomanţă deosebită, pentru care a muncit întreaga organizaţie judeţeană".

"Sunt pentru prima dată în ultimii 23 de ani în afara structurilor de conducere judeţene. Trăiesc speranţa unei reorganizări pe criterii statutare pentru membri şi în favoarea lor, a celor care cred în idealurile liberale şi în unitatea USL", îşi încheie Uioreanu scrisoarea.

Nicoară: Decizia lui Uioreanu este personală

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat că decizia este una personală şi că Horia Uioreanu, prin funcţia sa de preşedinte al Consiliului Judeţean, rămâne membru al Biroului Judeţean al partidului.

În 14 decembrie 2012, Horea Uioreanu a fost ales preşedinte interimar al PNL Cluj-Napoca, fiind desemnat să se ocupe de organizarea alegerilor la filiala municipală, care vor avea loc în luna martie.

El a mai deţinut funcţia de preşedinte al PNL Cluj-Napoca şi în perioada 2000-2005.

Horea Uioreanu este şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Cluj a PNL.

Uioreanu este membru PNL din 1990, iar în perioada 2004 - 2012 a fost deputat de Cluj.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
8 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza