Hildegard Brandl pledează pentru transparenţă şi debirocratizare

Candidatul PNL Hildegard Brandl consideră că tehnologia poate facilita relaţia stat-cetăţean.

Adăugat: 25 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:25 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Candidatul PNL , Hildegard Brandl
trimite pe mail

Candidatul PNL pentru un post de senator în municipiul Bucureşti Hildegard Brandl spune că un aparat al statului simplificat şi comunicarea electronică cu instituţiile vor simplifica viaţa românilor.

Ea consideră că tehnologia poate facilita relaţia stat-cetăţean.

"Simplificare-debirocratizare, acest blocaj de care ne lovim zilnic şi nu doar mediul de afaceri, ci orice cetăţean; contactul cu statul trebuie să fie minimal. Asta înseamnă că în primul rând organele statului, precum ANAF şi altele, vor să devină partener şi nu un adversar, şi e-government, astfel încât să avem deodată transparenţă şi o bază de date unică la stat, astfel încât nu mai este cerută o informaţie care deja există la organele de stat şi poate circula intra-instituţional", a spus Hildegrd Brandl.

Ecaterina Andronescu: Este nevoie de un nou plan de învăţământ

Senatoarea Ecaterina Andronescu a afirmat în cadrul unei întâlniri cu profesorii din sectorul 2 al capitalei că sistemul educaţional din România are nevoie de un nou plan de învăţământ.

Acesta trebuie să fie în conformitate cu tehnologia modernă şi să îmbunătăţească comunicarea cu copiii.

"Curiculumul este, trebuie s-o recunoaştem, din secolul XX. Ca urmare, este absolut obligatoriu şi cu o viteză care nu suportă niciun fel de amânare să facem adaptările necesare. Nu putem să nu ne uităm că sunt copii care n-au învăţat bine să meargă şi ştiu să folosească o tabletă. Tehnologia aceasta, trebuie să o introducem în şcoală, de la grădiniţă", a susţinut  Andronescu.

Ecaterina Andronescu este candidat PSD şi doreşte să obţină un nou mandat de senator în Bucureşti.

PMP: Suntem singurul partid care are curajul să se lupte pentru un proiect naţional

Preşedinta filialei PMP Prahova, Cătălina Buzoianu, candidează pentru un mandat de deputat.

Ea a amintit câteva din obiectivele partidulu.

"Suntem singurul partid care are curajul să se lupte pentru un proiect naţional, unirea cu Republica Moldova. Suntem singurii care se luptă pentru un pact cerut şi votat deja de majoritatea covârşitoare a românilor: reducerea numărului de parlamentari la 300. Suntem singurii care au curajul să propună un parteneriat corect între stat şi cetăţean, pentru ca drepturile fiecărui român să fie respectate de instituţii, fie că vorbim de administraţie, de justiţie sau de legislativ", a declarat Cătălina Buzoianu.

Daniel Constantin: Un miliard de euro pentru investiţii în irigaţii

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin, fost ministru al agriculturii, a declarat la Bistriţa că partidul său susţine acordarea la timp a subvenţiilor pentru fermieri.

El a amintit că sistemului de irigaţii trebuie să-i fie alocat 1 miliard de euro pentru investiţii.

"Pe zona de investiţii, cred că e bine să alocăm fonduri şi propunerea noastră este să avem 1 miliard de euro pentru următorii 5 ani de zile pentru sistemul de irigaţii. Ştiu că şi aici sunt câteva capacităţi care trebuie dezvoltate, dar mai ales în sudul României, în Moldova este o problemă existenţială pentru agricultori. Aţi văzut că am avut doi ani consecutivi, 2013-2014, cu balanţă comercială pozitivă, am exportat mai mult decât am importat. Acum din păcate ne-am întors la situaţia din ultimii 20 de ani: importam mai mult decât exportăm. De ce? Pentru că depindem foarte mult de vreme", a susţnut  Constantin.

Daniel Constantin doreşte un nou mandat de deputat.

Korody Attila propune un nou sistem pentru îngrijirea mamei şi a copilului

Candidatul UDMR Korody Attila propune un nou sistem pentru îngrijirea mamei şi a copilului.

El a precizat că noul proiect este rezultatul unor dezbateri publice.

"Propunem un sistem prin care în faza prenatală şi postnatală familia - mama şi copilul - să aibă o asistenţă din partea unei reţele de asistenţi medicali care vizitează săptămânal, care oferă soluţii atât în momentul apariţei unor boli, dar şi în momentul în care anumite situaţii trebuie rezolvate, educarea comportamentului familiei tinere, cum să creştem copilul", a spus Korody Attila.

Agenda candidaţilor

Liderul PNL, Alina Gorghiu, are programată la această oră o conferinţă de presă la Timişoara, colegiu judeţean în care candidează la Senat.

Peste o oră şi jumătate, copreşedinţii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, vor prezenta la Iaşi programul pentru dezvoltare economică şi socială a Moldovei.

Cei doi candidează în Colegiul din Bucureşti: Daniel Constantin pentru Camera Deputaţilor şi Călin Popescu Tăriceanu pentru Senat.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza