Guvernul vrea sa rezolve criza imunoglobulinelor prin ordonanţă de urgenţă

Ordonanţa va suspenda pe o perioadă limitată taxa de clawback pentru produsele din plasmă, astfel încât producătorii să fie stimulaţi să revină pe piaţa românescă

Adăugat: 7 Decembrie 2017
Ultima actualizare:7 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul doreşte să soluţioneze criza imunoglobulinelor printr-o ordonanţă de urgenţă pe care ar putea să o aprobe săptămâna viitoare.

Aceasta va suspenda pe o perioadă limitată taxa de clawback pentru produsele din plasmă, astfel încât producătorii să fie stimulaţi să revină pe piaţa românescă

Executivul consideră că actul normativ va rezolva criza medicamentelor din România.

Reprezentanţii Asociaiţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente susţin însă că această măsură va rezolva doar problema unei singure categorii de pacienţi şi nu întrega situaţie în care se află piaţa medicamentelor.

Premierul Mihai Tudose a dat termen o săptămână ministrului sănătăţii pentru a rezolva problemele aprovizionării cu medicamente.

El avertizează că responsabilii crizei de medicamente vor fi demişi şi reclamaţi penal pentru neîndeplinirea obligaţiilor de serviciu.

Ministrul săntătăţii Florian Bodog anunţa acum două zile peste 2000 de flacoane de pentaglobin au fost distrubuite spre toate spitalele din ţară, după ce au fost verificate.

Acesta a mai scris că în următoarele două săptămâni vor mai fi distribuite şi 900 de doze de intratect şi peste 10.000 de pentaglobin care, în opinia sa, vor acoperi nevoile pacienţilor din România.

O femeie de 69 de ani a murit săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia din cauza lipsei unui astfel de medicament.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza