Guvernul vrea să înceapă discuţii cu partidele pe viziunea de dezvoltare economică

Premierul Dacian Cioloş vrea să înceapă o discuţie structurată cu partidele politice pe viziunea de dezvoltare economică pe termen mediu.

Adăugat: 6 Mai 2016
Ultima actualizare:6 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Forumul anual de dezbateri europene Eurosfat
trimite pe mail

Guvernul intenţionează ca după alegerile locale să înceapă discuţii cu partidele politice şi cu societatea civilă asupra unei viziuni de dezvoltare economică pe termen mediu a ţării şi în vederea pregătirii preşedinţiei Uniunii Europene pe care România urmează să o preia în 2019.

În acelaşi timp trebuie pregătită şi administraţia publică pentru a face faţă responsabilităţilor de nivel european de peste trei ani.

Acestea sunt teme analizate la Forumul anual de dezbateri europene Eurosfat.

Vom avea de pregătit, atât o agendă impusă de realităţile acelui moment, dar şi una cu subiecte propuse de ţara noastră. Premierul Dacian Cioloş a explicat că putem avansa anumite teme doar dacă găsim aliaţi care să le susţină, însă a deţine preşedinţia Uniunii Europene înseamnă şi o bună pregătire logistică şi administrativă.

Ambasadoarea Olandei, Stella Ronner Grubačić, a cărei ţară deţine acum preşedinţia Uniunii a avertizat că România trebuie să investească mult în administraţie şi să obţină un mecanism puternic de coordonare când va deţine preşedinţia Uniunii

"Trebuie să existe doar trei priorităţi pentru că nimeni nu poate ţine minte mai mult de trei.De asemenea, este important să fiţi conştienţi că acele trei priorităţi nu vor defini preşedinţia voastră. Istoria ne-a arătat că preşedinţiile Uniunii Europene sunt deseori definite de evenimente neaşteptate, crize, epidemii, dezastre naturale", a spus Stella Ronner Grubačić.

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Angela Filote, a declarat că, cel mai probabil, în 2019, vor fi ca şi astăzi prioritare creşterea economică, creşterea numărului locurilor de muncă, uniunea energetică şi agenda digitală.
 Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza