Guvernul vrea să consolideze clădirile cu bulină roşie

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice intenţionează să modifice legislaţia în privinţa consolidării clădirilor încadrate în clasa I de risc seismic.

Adăugat: 22 Septembrie 2016
Ultima actualizare:22 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Motivul este că, în pofida fondurilor alocate anual, puţine clădiri au fost consolidate, fie din cauza refuzului proprietarilor, fie din cauza neaccesării fondurilor de către autorităţile locale.

Ministrul dezvoltării, vicepremierul Vasile Dîncu, a anunţat astăzi că, în acest an, sunt incluse în programul de reconsolidare 80 de clădiri, iar suma alocată este de 25 de milioane de lei.

El a mai spus că proprietarii aparlamentelor cu bulină roşie care vor fi consolidate, vor primi locuinţe de necesitate, în care vor putea rămâne permanent.

"Vom da posibilitatea oamenilor, de exemplu, de a rămâne în aceste locuinţe de necesitate pentru totdeauna, dacă sunt oameni care vor să rămână în aceste apartamente noi şi să primească eventual o compensare în funcţie de asta, vom căuta şi soluţii de a oferi compensaţii, de exemplu, financiare celor care acceptă să plece din această zonă", a spus Dîncu.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza