Guvernul va modifica Legea carantinei

Guvernul urmează să modifice, astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, legea carantinei cu scopul de a reduce supraaglomerarea spitalelor.

Adăugat: 22 Octombrie 2020
Ultima actualizare:22 Octombrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Pacienţii cu forme uşoare sau fără simptome ar urma să fie trataţi la domiciliu dacă nu prezintă alte afecţiuni, după cum explică ministrul sănătăţii Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: Asimptomaticii şi oligosimptomatici fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie. Odată vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a putea să îşi facă tratamentul, dar de a-i proteja şi pe ceilalţi.

Proiectul a fost deja contestat de medicii de familie, care spun că exclud orice variantă în care ar trebui să examineze pe pacienţi acasă pentru că nu au cum să se protejeze.

România a înregistrat un nou record negativ în ceea ce priveşte cazurile noi de COVID-19, cu 4.848 de îmbolnăviri, din cel mai mare număr de teste realizat în 24 de ore - peste 37.000.

La terapie intensivă sunt 766 de persoane, iar numărul deceselor asociate infectării cu noul coronavirus a depăşit pragul de 6.000.

Cele mai multe cazuri noi au fost depistate tot în capitală - 650, iar coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile raportate la mia de locuitori este de 3,25, valoare depăşită doar de judeţul Alba.

Şi în judeţul Cluj se agravează situaţia epidemiologică, astfel că de mâine şi oraşul Dej intră în scenariul roşu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Octombrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza