Guvernul va aloca fonduri pentru plata gărzilor suplimentare efectuate de medici

Guvernul a decis că plata gărzilor suplimentare se va face pornind de la baza salarială crescută prin intermediul Ordonanţei de Urgenţă 20/2016.

Adăugat: 7 August 2016
Ultima actualizare:7 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a anunţat că va aloca aproximativ 100 de milioane de lei, începând cu 1 octombrie, pentru plata gărzilor suplimentare efectuate de medici.

Fondurile ar urma să fie alocate din administrarea mai eficientă a resurselor, după cum a precizat Ministerul Sănătăţii.

Guvernul a decis că plata gărzilor suplimentare se va face pornind de la baza salarială crescută prin intermediul Ordonanţei de Urgenţă 20/2016.

De asemenea, gărzile suplimentare vor fi efectuate în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial.

Avantajul medicilor va fi acela că acestea vor fi considerate atât vechime în muncă, dar şi vechime în specialitate, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii.

Într-o declaraţie făcută presei, reprezentanţii Sindicatului Federaţia Solidaritatea Sanitară spun că anunţul Ministerului reprezintă un pas înainte, însă măsurile anunţate trebuie analizate în detaliu.

Sindicaliştii din Sănătate au anunţat proteste în ultimele săptămâni pe tema gărzilor, însă treptat au câştigat o serie de drepturi, astfel că plata gărzilor suplimentare ar putea fi luată în calcul la stabilirea pensiei.

De asemenea, doctorii vor putea opta pentru a face sau nu gărzi suplimentare.

Totodată, gărzile suplimentare nu vor mai fi obligatorii.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza