Guvernul va acorda despăgubiri pentru daunele produse de furtuni

În urma comandamentului pentru situaţii de urgenţă s-a stabilit ca autorităţile locale să se mobilizeze, să întocmească proiecte de hotărâri pentru acordarea de despăgubiri în caz de calamităţi după furtuna de ieri.

Adăugat: 18 Septembrie 2017
Ultima actualizare:18 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierul României
trimite pe mail

Guvernul va acorda despăgubiri de la bugetul de stat pentru daunele produse de furtuna neobişnuit de puternică de ieri din vestul ţării, a dat asigurări premierul Mihai Tudose, după comandamentul pentru situaţii de urgenţă care a avut loc astăzi la Timişoara.

Şeful Executivului a criticat modul în care compania Enel a intervenit în ceea ce priveşte restabilirea alimentării cu energie a localităţilor afectate. 

În urma comandamentului pentru situaţii de urgenţă s-a stabilit ca autorităţile locale să se mobilizeze, să întocmească proiecte de hotărâri pentru acordarea de despăgubiri în caz de calamităţi după furtuna de ieri.

Primul ministru Mihai Tudose a cerut ca până mâine să se facă evaluarea pagubelor pentru instituţiile publice afectate de furtună, în special pentru şcoli, spitale şi utilităţi publice, pentru ca miercuri să se acorde deja de către guvern banii necesari pentru reparaţii.

Premierul Mihai Tudose s-a declarat mulţumit de felul în care au acţionat autorităţile locale şi echipele ISU Banat după furtuna de ieri, dar şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care au intervenit cei de la Enel.

"Problemele mari sunt repunerea sub tensiune a localităţilor. Am văzut, la Enel aveau un tabel în care spuneau că 28 de localităţi nu au curent. Nu ştiu ce înţeleg ei prin localităţi, eu prin localităţi înţeleg fiecare sat. Sunt 154 de sate astăzi în Timiş care nu sunt alimentate, ceea ce este înfiorător. Nu este curent la şcoală, nu este curent la spital, nu este curent la dispensarele din localitate. În multe dintre localităţi lipsa energiei electrice atrage după sine, instantaneu, şi lipsa de alimentare cu apă potabilă, că nu merg pompele. Şi, de aici încolo, o întreagă poveste", a spus Mihai Tudose.

Primul ministru a mai afirmat că se lucrează deja la o soluţie de avertizare a populaţiei în caz de calamităţi, prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă.

Acesta a spus că sistemul ar putea fi implementat în cel mult două luni. La această oră primul ministru Mihai Tudose este aşteptat la Spitalul Judeţean Timişoara, unde îi va vizita pe cei 13 răniţi care mai sunt internaţi acolo, printre care şi doi copii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza