Guvernul urmează să adopte bugetul. Ședința, amânată mai multe ore

Ședința de guvern în care urmează să se adopte bugetul de stat este amânată de mai multe ore.

Adăugat: 27 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul urmează să adopte astăzi bugetul de stat pentru anul în curs, însă şedinţa în care va fi adoptat documentul nu a început nici la ora 16.00, după ce a fost o dată amânată, de la ora 13.00 la 14.00.

Membrii Executivului au făcut mai multe modificări la buget, faţă de proiectul prezentat la începutul acestei săptămâni.

Se remarcă o creştere a bugetelor alocate Educaţiei şi Sănătăţii, dar şi o scădere a fondurilor bugetare pentru Ministerele Muncii, Dezvoltării şi Finanţelor.

Bugetul Ministerul Apărării va ajunge la nivelul de 2 la sută din PIB, însă Administraţia Prezidenţială şi Serviciul Român de Informaţii vor avea la dispoziţie anul acesta bugete mai mici decât anul trecut.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a trimis ieri o scrisoare premierului Sorin Grindeanu în care acuza diminuarea bugetelor institutiilor cu atributii pe siguranta nationala, dar şi faptul că MApN nu are alocat un buget de 2% din PIB, asa cum s-a angajat România.

Preşedintele a lăsat să se înţeleagă că bugetele instituţiilor din sfera securităţii naţionale ar putea să nu fie avizate în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
27 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza