Guvernul României trimite o nouă tranşă de ajutoare Ucrainei

Ajutoarele costau în combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente.

Adăugat: 27 Februarie 2022
Ultima actualizare:27 Februarie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Grupul operativ pentru gestionarea situaţiei create de agresiunea militară rusă din Ucraina s-a reunit, din nou, pentru a decide măsuri în sprijinul ţării vecine.

Şedinţa task-force de la guvern este în plină desfăşurare, spunea purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Cărbunaru.

Acesta a anunţat că Guvernul României a decis să transmită o a doua tranşă de ajutoare Ucrainei în valoare totală de 3 milioane de euro.

Aceste ajutoare costau în combustibil, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente.

Guvernul României a anunţat şi disponibilitatea de a prelua răniţii ucraineni în spitalele din reţeaua militară şi civilă din ţară. În ceea ce priveşte datele legate de fluxul de cetăţeni ucraineni care au intrat pe teritoriul României până acum, până la miezul nopţii, sunt 47.000 de cetăţeni ucraineni care au intrat în ţară, din care 22.785 au ieşit deja din România.

Aşadar, până în acest moment, sunt 25.000 de cetăţeni ucraineni care se află pe teritoriul României, dintre aceştia 102 au solicitat azil. Şedinţa task-force este încă în desfăşurare.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Februarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza