Guvernul României a achitat datoria la FMI

Guvernul României şi-a achitat integral datoria către FMI, a afirmat joi reprezentantul rezident al FMI pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa, confirmând astfel declaraţiile făcute miercuri de Victor Ponta.

Adăugat: 17 Septembrie 2015
Ultima actualizare:17 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Guillermo Tolosa,reprezentantul rezident al FMI pentru Romania si Bulgaria
trimite pe mail

Oficialul FMI a mai arătat că în ianuarie ţara noastră va termina de plătit toate datoriile către Fond.

"Datoria României către FMI este achitată aproape integral, potrivit programului, Banca Naţională avea un calendar de plăţi puţin diferit de cel al guvernului. Executivul a terminat de achitat, iar Banca Naţională va finaliza plăţile în ianuarie anul viitor, deci mai sunt trei rate", a afirmat  Guillermo Tolosa .

La o dezbatere găzduită de Banca Naţional a României, reprezentantul FMI a mai precizat că dacă România doreşte un nou acord cu FMI trebuie să facă mai întâi o astfel de solicitare şi apoi se va analiza tipul de acord care se poate încheia, transmite reporterul Bogdan Isopescu.

"Trebuie să primim o solicitare, şi apoi vom discuta cu Guvernul toate opţiunile posibile", a explicat Tolosa.

Acesta a precizat că o astfel de solicitare nu a fost încă primită de instituţia financiară internaţională.

Referitor la misiunea FMI la Bucureşti din octombrie, Tolosa a spus că nu va fi o misiune de evaluare ci una tehnică cu privire la bugetul pe 2016.

"Guvernul a plătit integral datoria, iar BNR mai are de plătit trei rate, ultima urmând să fie achitată în ianuarie", a precizat Guillermo Tolosa.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza