Guvernul, pregătit să ia măsuri de reducere a cheltuielilor publice

Comisia Europeană estimează că România va încheia anul cu un deficit de 3,6 la sută din PIB, cel mai mare din Uniunea Europeană.

Adăugat: 16 Martie 2017
Ultima actualizare:16 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor Publice
trimite pe mail

Guvernul este pregătit să ia măsuri suplimentare de reducere a cheltuielilor publice, dacă va constata, după prima jumătate a anului, că nu se poate încadra în deficitul bugetar de 3 la sută, a dat asigurări ieri ministrul de Finanţe Viorel Ştefan, ca răspuns la îngrijorările Comisiei Europene privind evoluţia economică a Romaniei în 2017.

Executivul comunitar estimează că vom încheia anul cu un deficit de 3,6 la sută din PIB, cel mai mare din Uniune, potrivit unui raport prezentat ieri de şefa reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Angela Cristea. 

"România a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere economică din Europa, 4,9 la sută, în acelaşi timp, raportul atrage atenţia asupra riscului ca anul acesta să aibă cea mai mare creştere a deficitului public. Un alt paradox este faptul că pe de o parte constatăm scăderea sărăciei în România dar creşterea inegalităţilor sociale, şi este cred cea mai mare creştere din Uniunea Europeană", a spus Angela Cristea. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza