Guvernul pregăteşte o lege a vaccinării

Guvernul pregăteşte o lege a vaccinării, care ar urma să stabilească atât obligaţiile autorităţilor, cât şi pe cele ale cetăţenilor.

Adăugat: 26 Iulie 2017
Ultima actualizare:26 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

După ce va fi asumat de executiv, documentul va intra în dezbatere parlamentară: mai întâi la Senat, ca primă Cameră sesizată, dar votul decizional aparţine deputaţilor.

Este nevoie de cadru legal, dar şi de o conştientizare în rândul populaţiei cu privire la vaccinare, susţin reprezentanţii formaţiunilor politice.

România are nevoie de o conştientizare la nivelul populaţiei în privinţa vaccinării, susţine deputatul PSD, Florin Buicu, preşedintele Comisiei pentru sănătate.

El este de părere că legea este necesară şi trebuie să stabilească atât obligaţii din partea autorităţilor şi a populaţiei, dar şi drepturi pentru cetăţeni.

"Printr-o informare corectă, populaţia, părinţii, trebuie să conştientizeze, pe de o parte, beneficiile vaccinării - e adevărat, şi riscurile, dacă acestea există; în urma aducerii la cunoştinţă a tuturor informaţiilor, părintele, totuşi, să ia o decizie informată, cu date şţiinţifice şi nu cu date provenite din diverse surse", este de părere Florin Buicu.

O lege a vaccinării este oportună, spune şi deputatul PMP, Petru Movilă, dar - crede el - trebuie găsită o abordare comună din partea autorităţilor, cadrelor medicale şi a părinţilor, pentru a nu mai exista diferenţe de opinii în rândul populaţiei.

"Solicit clar ca Ministerul Sănătăţii, împreună cu partenerii pe care îi enumeră public mereu, să lanseze clar un singur punct de vedere, să prezinte clar dovezile şi necesitatea pentru susţinerea vaccinării, după care putem avea măsuri de coerciţie şi constrângere asupra părinţilor să vaccineze copiii. Până atunci, părinţii au aceleaşi semne de întrebare, pe care le au şi unii medici privind necesitatea şi eficienţa unui vaccin", a declarat acesta.

Radio România, derulează până pe vineri o campanie de informare şi conştientizare a importanţei vaccinării, după ce în urmă cu doi ani a avut una similară.

Subiectul imunizării va fi discutat şi astăzi, în cadrul dezbaterea de prânz de la Radio România Actualităţi, de la ora 13:20.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
26 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza