Guvernul pregăteşte măsuri rapide pentru comunităţile afectate de inundaţii

Potivit datelor prezentate la o videoconferinţă, ploile, grindina şi vântul foarte puternic au făcut pagube în 164 de localităţi din 20 de judeţe.

Adăugat: 21 Iunie 2016
Ultima actualizare:21 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul va stabili în şedinţa de săptămâna viitoare un pachet de măsuri rapide pentru a veni în ajutorul oamenilor şi comunităţilor locale afectate de vremea extremă din ultimele zile.

Decizia fost anunţată după discuţiile pe care premierul Dacian Cioloş le-a avut astăzi cu prefecţii şi cu mai mulţi miniştri.

Premierul a cerut autorităţilor să rămâne vigilente în continuare

"Chiar dacă prognozele arată că, în următoarele zile, riscurile de inundații sunt reduse, perioada de instabilitate meteo, specifică acestei perioade, va continua. Am cerut tuturor să rămână vigilenți. Totodată, am fost informat că în perioada următoare poate apărea risc de secetă și caniculă.  Din acest motiv, am cerut Ministerului Agriculturii să prezinte săptămâna viitoare o informare despre masurile pe care le poate lua Ministerul pentru folosirea sistemelor de irigații, astfel încât să limităm posibilele pagube provocate de secetă”, a declarat prim-ministrul Dacian Cioloș la finalul videoconferinței.

Potivit datelor prezentate la această videoconferinţă, ploile, grindina şi vântul foarte puternic au făcut pagube în 164 de localităţi din 20 de judeţe.

Doi oameni au murit şi o persoană este dată dispărută.

Tot săptămâna viitoare Ministerul Agriculturii urmează să prezinte o informare despre măsurile pe care le poate lua pentru folosirea sistemelor de irigaţii, pentru că există riscul de secetă în perioada următoare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza