Guvernul oferă o clădire nouă pentru Agenția Europeană pentru Medicamente

Bucureştiul s-a prezentat alături de alte 18 oraşe pentru a găzdui Agenţia Europeană pentru Medicamente, iar în punctajul făcut de Comisie se arată că Guvernul român oferă o clădire de birouri nouă.

Adăugat: 1 Octombrie 2017
Ultima actualizare:1 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene
trimite pe mail

Comisia Europeană a publicat ieri prima sa evaluare a propunerilor făcute de ţările membre care doresc să găzduiască, după Brexit, sediile Agenţiei Europene pentru Medicamente şi Agenţiei Bancare Europene, aflate în prezent la Londra.

În documentele date publiciităţii, Comisia Europeană precizează că este vorba de o evaluare pur tehnică, bazată integral pe informaţiile trimise de statele membre, fără să fie întocmite, deocamdată, un clasament sau o listă scurtă a celor mai bune candidaturi.

Bucureştiul s-a prezentat alături de alte 18 oraşe pentru a găzdui Agenţia Europeană pentru Medicamente, iar în punctajul făcut de Comisie se arată că Guvernul român oferă o clădire de birouri nouă, cu o suprafaţă de peste 27.000 de metri pătraţi, ce-i poate găzdui pe cei 1.300 de funcţionari europeni.

Propunerea României include şi oferta specială a companiei TAROM pentru angajaţii şi experţii agenţiei, precum şi intenţia Primăriei Capitalei de a crea o reţea de transport între campusul propus şi anumite destinaţii din Bucureşti.

Capitala noastră are unităţi de învăţământ cu predare în câteva limbi europene, însă oferta primită din România pentru copiii angajaţilor nu indică şi numărul de locuri în aceste şcoli, remarcă documentul Comisiei.

Luna aceasta, Consiliului de Afaceri Generale va avea o primă dezbatere politică pentru relocarea celor două agenţii, urmând ca decizia finală să fie luată în noiembrie, arată comunicatul Comisiei.

România are o şansă să găzduiască, la Bucureşti, Agenţia Europeană pentru Medicamente,  a afirmat, recent, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, precizând însă, că este necesar ca toţi oficialii români să susţină această candidatură.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza