Guvernul nu intenționează să crească taxele și impozitele

Ministrul de finanţe, Anca Dragu, susţine că în mandatul acestui guvern nu se vor înregistra majorări de taxe şi impozite şi nu se va acorda nicio amnistie fiscală.

Adăugat: 26 Septembrie 2016
Ultima actualizare:26 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Anca Dragu, ministrul Finanțelor în Parlament
trimite pe mail

Actualul guvern nu are în vedere majorări de taxe şi impozite şi nu doreşte să schimbe filosofia fiscală, a dat asigurări astăzi ministrul de finanţe, Anca Dragu, în faţa deputaţilor.

Ea a subliniat că toate modificările operate până acum de executiv au fost făcute pentru reducerea birocraţiei din sistemul fiscal.

Ministrul de finanţe, Anca Dragu, a susţinut că în mandatul acestui guvern nu se vor înregistra majorări de taxe şi impozite şi nu se va acorda nicio amnistie fiscală.

De asemenea, ea a spus că este necesară continuarea reformelor structurale şi implementarea unor politici salariale prudente.

"Toate aceste evoluţii fiscal-bugetare s-au întâmplat în contextul unei creşteri economice solide şi sustenabile, însoţite de crearea de locuri de muncă şi de majorarea veniturilor populaţiei, de inflaţie redusă şi deficit extern scăzut. Au fost create aproape 30 de mii de locuri de muncă în industria prelucrătoare şi 100 de mii de locuri de muncă în servicii, rata şomajului se menţine la un nivel redus, de 6, 6% în prima parte a anului, asta în timp ce câştigul mediu real a crescut cu un ritm anual de 12, 5% în iulie, cât în patru ani", a spus ministrul.

PNL: Economia înregistrează semnale pozitive

Anca Dragu a venit în parlament la solicitarea PNL care în timpul dezbaterilor a subliniat că economia înregistrează semnale pozitive şi că partidul pledează în continuare pentru relaxarea fiscală.

"Deşi semnalele pozitive sunt numeroase, trebuie să recunoaştem că avem şi o îngrijorare importantă cu privire la sustenabilitatea acestei creşteri pe termen mediu şi lung. Este extrem de important să ne putem bucura de creştere economică nu doar un an-doi, ci pe termen mediu şi lung, tocmai pentru a diminua decalajele de dezvoltare dintre România şi statele dezvoltate din UE", a susținut liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.

PSD: În materie de fiscalitate, guvernul nu a prezentat nimic parlamentului

Social-democraţii s-au arătat nemulţumiţi de măsurile fiscale aplicate de guvernul tehnocrat care, potrivit deputatului PSD Viorel Ştefan, nu şi-a respectat promisiunile făcute la începutul mandatului:

"Dacă aţi fi fost consecvenţi cu angajamentul de la momentul învestirii, ar fi trebuit să ştim exact care sunt reglementările în materie de fiscalitate care vor opera de la 1 ianuarie 2017. Ne apropiem de sfârşitul anului şi în afară de câteva modificări care sunt în esenţă corecturi nesemnificative aşa, în materie de fiscalitate, guvernul nu a prezentat nimic parlamentului, nu am avut ce să luăm în dezbatere", a susținut Viorel Ştefan.

Ministrul de finanţe, Anca Dragu, a mai spus că după rectificarea bugetară s-a reuşit menţinerea deficitului la 2, 8% din PIB şi că nu există pericolul ca această ţintă să fie depăşită în acest an.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza