Guvernul măreşte indemnizaţiile veteranilor de război cu 75%

Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, au anunţat că Executivul va adopta miercuri o ordonanta de urgenţă prin care indemnizaţiile veteranilor de razboi vor creşte.

Adăugat: 29 Aprilie 2015
Ultima actualizare:29 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul va adopta azi o ordonanţă de urgenţă privind creşterea indemnizaţiilor veteranilor de război, în semn de recunoştionţă şi ca măsură reparatorie.

"Să le recunoaştem meritele şi celor care au fost acum 70 de ani în război, dar şi celor care au fost în teatrele de operaţiuni. Termenul de veteran nu mai este similar doar cu cineva foarte în vârstă de acum mulţi ani. Să avem militari care au fost în teatre de operaţiuni şi pe care îi numim de asemenea veterani. Prin ordonanţă de urgenţă să aprobăm creşterea indemnizaţiilor cu 75% pentru toţi veteranii. Oricum, sunt indemnizaţii foarte mici. Creşterea e substanţială, dar e departe de a acoperi ceea ce se recunoaşte în mod normal", a spus premierul în debutul şedinţei de guvern.

politicaromaneasca.ro a transmis LIVE VIDEO discursul premierului din debutul şedinţei de guvern.

Şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a anunţat, în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, că indemnizaţiile veteranilor de război vor fi mărite.

"Mai sunt în viaţă 20.000 de veterani de război. Ca o recunoaştere a ceea ce au făcut pentru ţară, Ministerul Apărării Naţionale împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, cu Ministerul Muncii, vom aproba în Guvern miercuri, chiar în 29 aprilie, o ordonanţă de urgenţă prin care vom mări indemnizaţiile veteranilor de război. În acelaşi timp, i-am propus preşedintelui României şi a aprobat acest lucru prin decret, să avanseze în grad câţiva generali veterani de război şi eu ca ministru al Apărării Naţionale, în conformitate cu legea, prin ordin, am avansat în grad toţi veteranii de război până la gradul de colonel", a spus ministrul Mircea Duşa, într-un interviu în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Apărării Naţionale şi de Ministerul Afacerilor Interne.
Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza