Guvernul lucrează la OUG de înfiinţare a fondurilor de dezvoltare şi investiţii

Guvernul lucrează la un proiect de ordonanţă de urgenţă (OUG) pentru înfiinţarea de fonduri suvernare de dezvoltare şi investiţii.

Adăugat: 24 Septembrie 2018
Ultima actualizare:24 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară
trimite pe mail

Guvernul lucrează la un proiect de ordonanţă de urgenţă (OUG) pentru înfiinţarea de fonduri suvernare de dezvoltare şi investiţii.

Măsura este necesară, după ce proiectul care viza crearea Fondului Naţional de Dezvoltare şi Investiţii a fost declarat neconstituţional de Curtea Constituţională.

Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mircea Ursache, a explicat cum anume vor fi create aceste fonduri.

"Guvernul României gândeşte acum un cadru legislativ pe care să se construiască pe urmă fonduri suverane, mai multe, şi nu este rău! Iată, deci, că acum elementul absolut de noutate este că la nivel guvernamental se creează doar cadrul printr-un act normativ cu putere de lege, prin ordonanţă de creare de fonduri suverane, urmând ca fiecare apoi să beneficieze de o hotărâre de guvern de înfiinţare. Discutăm de structura pe care vor fi constituite fonduri suverane în România", a spus Mircea Ursache.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza