Guvernul lansează o linie de finanţare pentru studenţi

Prin acest program ar putea fi lansate peste 900 de afaceri şi create aproximativ 5.000 de locuri de muncă, declară vicepremierul Raluca Turcan.

Adăugat: 29 Mai 2020
Ultima actualizare:29 Mai 2020

Politica Romaneasca
Foto: aluca Turcan, vicepremier
trimite pe mail

Guvernul lansează o linie de finanţare pentru proiecte care să îi ajute pe studenţi să devină antreprenori.

Vicepremierul Raluca Turcan a precizat că demersul face parte din pachetul de măsuri de sprijinire a economiei, care se vor aplica de la 1 iunie.

Prin acest program ar putea fi lansate peste 900 de afaceri şi create aproximativ 5 mii de locuri de muncă, a precizat Raluca Turcan.

Raluca Turcan: 150 de milioane de euro de la UE vor fi accesaţi de către anumite organizaţii nonguvernamentale, universităţi, camere de comerţ. Plafonul maxim este de 2 milioane de euro de solicitant, iar în aceşti 2 milioane de euro aproximativ 300 de studenţi vor intra în program şi vor primi antreprenoriat didactic, adică să înveţe să devină antreprenori, vor fi trimişi la practică, îşi creează un plan de afaceri, care după aceea va primi o finanţare între 40 de mii şi 100 de mii de euro, în funcţie de numărul de locuri create. Şi aici, pe lângă grantul de 40 de mii, 100 de mii de euro, mai există şi sprijinul pentru cei pe care aceştia îi angajează.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza