Guvernul îşi va concentra atenţia pe combaterea evaziunii fiscale

Guvernul a anunţat că îşi va concentra atenţia pe combaterea evaziunii fiscale, pentru a asigura o colectare cât mai eficientă a veniturilor la bugetul de stat, a declarat ieri premierul Nicolae Ciucă.

Adăugat: 26 Mai 2022
Ultima actualizare:26 Mai 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Coaliţia de guvernare a stabilit, luni, prin noile măsuri asumate în cadrul programului 'Sprijin pentru România', şi creşterea colectării veniturilor la bugetul statului cu 10 miliarde de lei.

Noile sisteme E-factura şi Radarul Mărfurilor vor deveni obligatorii din iulie.

Şeful Guvernului le-a solictat deasemenea miniştrilor să ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile.

Nicolae Ciucă: Măsurile respective vin, practic, şi impactează pe ceea ce înseamnă continuarea programului de guvernare, în sensul în care, la nivelul fiecărui minister va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu procentul de 10%. Este o decizie de solidaritate în actualele condiţii economico-financiare şi vă cer fiecăruia dintre dumneavoastră să luaţi măsurile necesare, astfel încât să putem să ne încadrăm în acest procent.

Nicolae Ciucă a amintit, la începutul şedintei Guvernului, că ieri s-au împlinit 6 luni de când conduce Executivul şi a precizat că bilanţul va fi făcut până la sfârşitul lunii viitoare.

În şedinţa de ieri, Executivul a aprobat proiectele de lege privind retragerea României din structurile Băncii Internaţionale de Colaborare Economică şi a Băncii Internaţionale de Investiţii, care îşi au sediile la Moscova.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Mai 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza