Guvernul, gata pentru primirea imigranţilor

Guvernul României este pregătit să ia măsurile necesare pentru primirea unui eventual flux de imigranţi în ţara noastră, a anunţat azi premierul Victor Ponta.

Adăugat: 23 Septembrie 2015
Ultima actualizare:23 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut la începutul şedinţei de Guvern de la Palatul Victoria.

Premierul Victor Ponta a mai spus că toate eforturile logistice în ceea ce priveşte eventuala primire a unui flux de refugiaţi în România vor fi coordonate de vicepremierul Gabriel Oprea, care are şi funcţia de ministru de interne.

Victor Ponta i-a mulţumit, totodată, lui Gabriel Oprea pentru modul în care a reprezentat România ieri la Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne de la Bruxelles, chiar dacă, a precizat premierul, poziţia prezentată de acesta nu a beneficiat de sprijinul majorităţii statelor membre.

Premierul Ponta a declarat că în aceste condiţii România trebuie să abordeze echilibrat şi în spirit european problema primirii numărului de refugiaţi care i-ar putea fi alocaţi prin decizia forurilor europene.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a afirmat că executivul trebuie să continue îndeplinirea obiectivelor propuse pentru această toamnă, printre care se numără legea salarizării în domeniul bugetar, pachetul de legi privind achiziţiile publice, legea bugetului de stat şi începerea Programelor Operaţionale 2014 - 2020.

În opinia premierului, după ce va trece momentul moţiunii de cenzură depusă de liberali în parlament, guvernul şi partidele din coaliţie trebuie să îşi concentreze atenţia pe măsurile sociale şi economice concrete care trebuie luate.

Pe ordinea de zi a şedinţei guvernului se află astăzi şi două ordonanţe de urgenţă, care vizează implementarea rapidă a sistemului de gestionare a fondurilor europene.

Astfel, vor putea fi decontate sume pe zona de transporturi, a mai precizat premierul şi a precizat că în această situaţie se va putea pregăti gestionarea acestor fonduri pentru perioada 2014 - 2020.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza