Guvernul face a doua rectificare bugetară. Vezi cine câștigă și cine pierde

Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, datorită faptului că au crescut veniturile la buget.

Adăugat: 28 Septembrie 2014
Ultima actualizare:28 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ședință de guvern
trimite pe mail

Cea de-a două rectificare bugetară din acest an va fi făcută de guvern săptămâna viitoare.

Potrivit proiectului de act normativ postat pe site-ul Ministerului Finanţelor, şase ministere vor primi fonduri suplimentare.

Veniturile la buget au crescut, astfel încât va fi o rectificare bugetară pozitivă, la fel ca aceea de la jumătatea anului, după anunţase deja premierul Victor Ponta.

Cei mai mulţi bani îi va primi la rectificare Ministerul Muncii, 1,2 miliarde de lei pentru drepturi de personal, pensii şi prestaţii sociale, şi cam tot atât va pierde Secretariatul General al Guvernului, 1,3 miliarde de lei.

Ministerul Dezvoltării Regionale va beneficia de încă aproape 600 de milioane de lei, iar 250 de milioane vor fi acordate suplimentar Internelor. Ministerele Finanţelor şi Agriculturii vor pierde câte un miliard de lei la rectificarea de săptămâna viitoare, iar Sănătatea, care la rectificarea de la jumătatea anului a primit un miliard, va trebui acum să renunţe la aproape 300 de milioane de lei.

Sume mai mici, de ordinul milioanelor de lei, vor fi tăiate de la Administraţia Prezidenţială, Academia Română, educaţie, sport şi cultură.

Vor primi, însă, alocaţii bugetare mai mari, de asemenea, de ordinul milioanelor sau chiar zecilor de mii de lei, Senatul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Avocatul Poporului şi serviciile speciale.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
28 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza