Guvernul elimină copiile legalizate. Vezi toate măsurile antibirocraţie

Guvernul a luat ieri o serie de măsuri ce vizează simplificarea birocraţiei.

Adăugat: 29 Iunie 2016
Ultima actualizare:29 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Executivul  are în vedere eliminarea copiilor legalizate pentru diverse documente, transmiterea cazierului judiciar între instituţii, posibilitatea trimiterii prin email a copiei după buletinul de indentitate sau plata prin card la ghişeele ANAF sau la Trezorerie.

"Pentru moment, taxa extrajudiciară de 2 lei, de timbru, se abrogă, fiind în acest fel o măsură care va scuti cetăţeanul de plata unei sume de bani pentru procurarea unui document cum ar fi cartea de identitate. În relaţie cu Fiscul se produc o serie de modificări importante, în sensul in care se vor putea face plăţi prin POS la ghişeele ANAF şi la Trezorerie", a spus Ministrul pentru Consultare Publică, Violeta Alexandru. 

Executivul a mai decis ca preţul de achiziţii a gazelor naturale din producţia internă pentru consumatorii casnici să rămână neschimbat, până la 31 martie anul viitor.

În plus, acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei de care beneficiază familiile cu venituri reduse care au copii în întreţinere nu va mai fi condiţionată de plata impozitelor şi a taxelor locale pentru bunurile pe care le deţin în proprietate
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza