Guvernul, de acord cu eliminarea TVA-ului la vânzarea de locuinţe noi

Executivul susţine proiectul de lege aflat la parlament prin care este eliminată TVA la vânzarea de locuinţe noi pentru persoane fizice.

Adăugat: 3 Martie 2017
Ultima actualizare:3 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, astăzi, la Forumul imobiliar din capitală, că executivul susţine proiectul de lege aflat la parlament prin care este eliminată TVA la vânzarea de locuinţe noi pentru persoane fizice.

El a spus că în acest fel va fi impulsionată piaţa imobiliară şi efectele economice se vor vedea prin încasări mai mari la buget şi crearea de noi locuri de muncă.

Şeful guvernului a explicat paşii legali care trebuie urmaţi, în condiţiile în care în Uniunea Europeană cotele reduse de TVA nu pot fi mai mici de 5%, în anumite condiţii.

"În momentul în care ni se va cere de către Parlament punctul de vedere îl vom da pozitiv. Vom notifica Comisia Europeană, pentru că ştiţi că există regulamente cu TVA-ul diferit. Nu e un lucru nou, sunt ţări care au TVA diferit pe diverse domenii, aşa că o să respectăm aceste reguli, pentru că susţinem acest proiect de lege tocmai pentru impulsionarea acestui sector extrem de important pentru economia noastră", a explicat premierul Grindeanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
3 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza