Guvernul continuă elaborarea bugetului de stat

Guvernul continuă elaborarea bugetului de stat pentru anul acesta, după ce săptămâna trecută a stabilit limitele de care trebuie să ţină cont ministerele atunci când îşi alcătuiesc bugete.

Adăugat: 18 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul intenţionează să corecteze data de la care se aplică majorarea salariului minim, astfel încât creşterea de 70 de lei brut să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

Tot săptămâna aceasta va continua elaborarea proiectului bugetului de stat pentru 2021, cu o ţintă de deficit de 7 la sută din PIB.

Şi în condiţiile în care este nevoie de mai mulţi bani pentru sănătate, dar şi pentru susţinerea economiei afectate de pandemie, se aşteaptă ca presiunea pe zona cheltuielilor să fie mare.

De aceea premierul a impus deja limite stricte ministerelor.

Guvernul continuă elaborarea bugetului de stat pentru anul acesta, după ce săptămâna trecută a stabilit limitele de care trebuie să ţină cont ministerele atunci când îşi alcătuiesc bugetele.

Guvernul vrea să mai adopte şi o hotărâre privind salariul minim brut pe economie, care anul acesta este de 2.300 de lei. Mai exact, actul normativ va stabili că salariul minim brut pe economie se va acorda la acest nivel de la 1 ianuarie 2021, şi nu din ziua când majorarea a fost publicată în Monitorul Oficial - şi anume la începutul acestei luni.

Între timp, continuă acţiunile sindicale ale uneia dintre cele mai mari confederaţii - Cartel Alfa. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de nivelul stabilit de executiv pentru salariul minim brut pe ţară, dar şi de plafonarea veniturilor în sectorul de stat la valorile de anul trecut.

Potrivit calendarului anunţat de Cartel Alfa, sub sloganul "Muncă decentă - justiţie socială - dialog social", caravana sindicaliştilor ar urma să ajungă în această dimineaţă în faţa Palatului Cotroceni.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza