Guvernul "ar trebui să discute bugetul cu opoziţia"

Liderul PNL, Crin Antonescu, consideră că executivul ar trebui să discute bugetul pentru anul viitor cu opoziţia până să abordeze acest subiect cu reprezentanţii FMI, având în vedere situaţia economică gravă.

Adăugat: 17 Octombrie 2011
Ultima actualizare:17 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Crin Antonescu a afirmat că reprezentanţii USL nu au avut niciodată şansa unui dialog real cu cei ai guvernului.

"Guvernul României, până la FMI, ar trebui să discute şi cu opoziţia pe un asemenea subiect (n.r. - bugetul de stat). Îl aud în ultima vreme pe domnul Boc debitând ultima găselniţă a propagandei sale şi anume că în toată Europa şi în toată lumea, în contextul crizei, opoziţiile politice din diverse ţări sunt extrem de cooperante cu puterea, numai în România suntem foarte răi şi nu cooperăm. Nu e vorba de faptul că noi nu suntem dispuşi să discutăm şi să avem un dialog politic normal, această putere, că vorbim de preşedinte, că vorbim de premier sau de majoritatea parlamentară, nu înţelege prin dialog decât alinierea la toate măsurile aberante pe care le ia în diferite domenii şi în diferite privinţe", a afirmat Antonescu.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că USL va discuta cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene pe tema bugetului pe 2012, dar critică faptul că guvernul a depăşit termenul limită pentru depunerea în Parlament a proiectului de buget.  

"15 octombrie era data în care Guvernul României trebuia să vină cu bugetul în Parlament. Nu există niciun buget. Mai sunt opt luni până la alegerile locale. Ar trebui să ştim dacă avem alegeri locale sau nu avem. Nu mai vorbesc de ce sistem. Ar trebui să ştim ce se întâmplă la anul cu deficitul bugetar. Fondul Monetar Internaţional a spus că acea creştere a lui Boc este o creştere tip Boc. Nu va mai fi creşterea aia cu care se lăuda Boc. O să avem, de fapt, scădere. Deci, nu o să avem de unde să plătim datoriile", a declarat Ponta.

Premierul Emil Boc a afirmat, luni, că proiectul bugetului de stat pe 2012 a fost finalizat, însă, documentul va fi înaintat Parlamentului după ce Comisia Europeană va anunţa prognoza de creştere economică.
 Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
17 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza