Guvernul ar putea decreta ziua de 1 septembrie, zi de doliu naţional

Guvernul urmează să decreteze o zi de doliu naţional, cel mai probabil mâine, în memoria românilor care au murit în cutremurul din Italia.

Adăugat: 31 August 2016
Ultima actualizare:31 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Executivul se reuneşte de la ora 12.00, în şedinţa săptămânală, în care va discuta şi despre o serie de modificări legislative privind votul prin corespondenţă.

Reporterul RRA, informează că pe agenda Cabinetului se află un proiect de hotărâre pentru declararea zilei de mâine, 1 septembrie, zi de doliu naţional pe teritoriul întregii ţări pentru românii decedaţi în seismul din Italia.

Tot astăzi, miniştrii îşi propun să stabilească, prin hotărâre, data alegerilor parlamentare din acest an, dar şi o serie de măsuri penru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor legat de votul prin corespondenţă.

Din acest an există şi posibilitatea suplimentării numărului secţiilor de votare pentru românii din străinătate, astfel încât fiecare să-şi poată exercita dreptul constituţional de a-şi alege reprezentanţii.

Pe ordinea de zi se află totodată şi un proiect de ordonanţă de urgenţă care îşi propune să aducă modificări şi completări legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Alte proiecte de acte normative vizează modificarea legii privind reforma sănătăţii, stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi modificarea Legii 289 privind perdelele forestiere de protecţie, precizează reporterul RRA.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza