Guvernul ar putea decide acordarea primei tranşe de împrumut pentru Republica Moldova

Premierul Dacin Cioloş a afirmat că pentru acordarea acestei prime tranşe se va ţine cont inclusiv de progresele pe care Guvernul Republicii Moldova le face în negocierile cu FMI.

Adăugat: 1 Iunie 2016
Ultima actualizare:1 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloș, premierul României
trimite pe mail

Guvernul ar putea decide în săptămânile viitoare acordarea primei tranşe de împrumut destinat Republicii Moldova, a anunţat premierul Dacian Cioloş, care s-a întâlnit la Sofia cu preşedinte Nicolae Timofti.

Guvernul de la Chişinău va trebui să pună în practică măsurile de reformă la care s-a angajat.

Premierul Dacin Cioloş a afirmat că pentru acordarea acestei prime tranşe se va ţine cont inclusiv de progresele pe care Guvernul Republicii Moldova le face în negocierile cu FMI pentru încheiereau nui eventual acord de împrumut.

Subiectul a fost abordat la Sofia, în Bulgaria, în cadrul unei întâlniri bilaterale dintre premierul Dacian Cioloş şi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în marja reuniunii şefilor de stat şi de guvern ai ţărilor participante la procesul de cooperare în Europa de Sud-Est.

Premierul român a mai avut astăzi întâlniri cu preşedintele bulgar, Rosen Plevniev, şi cu premul-ministru Boiko Borisov.

În cadrul discuţiilor s-astabilit ca ambele state să se sprijine reciproc astfel încât să poată fi eliminate vizele pentru cetăţenii români şi bulgari care doresc sa călătorească în Canada.

"Este foarte probabil ca la mijlocul lunii iunie eu sa fac o vizită la Ottawa. Vreau să clarificăm anumite lucruri legate de modul în care noi suntem pregătiţi şi să rediscutăm toate argumentele care ar trebui să ducă în direcţia aceasta", a spus Dacian Cioloş.

Discuţiile din cadrul summitului statelor participante la procesul de cooperare în Europa de Sud-Est s-au axat, aici la Sofia, pe acţiunile de cooperare destinate pregătirii aderării la UE a unor state candidate.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza