Guvernul analizează noi măsuri de sprijin pentru a reduce impactul scumpirilor

Guvernul analizează noi măsuri de sprijin pentru a reduce impactul scumpirilor, în special la energie.

Adăugat: 18 Septembrie 2022
Ultima actualizare:18 Septembrie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Depozitele de gaze naturale din România au atins pragul minim de umplere de 80%, stabilit la nivel european în cadrul pregătirilor pentru sezonul rece.

Potrivit Transgaz, stocarea gazelor va continua până la 30 octombrie.

În urmă cu câteva zile, executivul comunitar anunţa că, la nivelul Uniunii, stocurile comune au ajuns la 84% din capacitate.

În plus, se discută încă despre măsuri de economisire a energiei, în contextul scăderii livrărilor de gaz natural din Rusia şi a eforturilor de reducere a dependenţei energetice.

La Bucureşti, Guvernul analizează noi măsuri de sprijin care să atenueze impactul scumpirilor şi posibile scheme de ajutor care să impulsioneze economisirea.

Preţul lemnelor de foc ar putea fi plafonat pentru şase luni, iar exporturile de lemn şi de produse derivate pentru încălzire ar putea fi limitate.

Ministerul Mediului a anunţat că lucrează deja la un proiect de act normativ în acest sens.
 

În plus, premierul are în vedere un program care să stimuleze schimbarea becurilor clasice cu filament cu unele economice.

De asemenea, fiecare minister trebuie să prezinte până săptămâna viitoare un plan de măsuri pentru reducerea risipei de energie.

Mâine este programată şi o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare în care s-ar putea agrea inclusiv menţinere a compensării de 50 de bani pe litrul de combustibil şi după sfârşitul acestei luni. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 septembrie, ora 7:02:17)Autor:
Nicoleta Stoian
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Septembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza