Guvernul a şters penalităţile istorice ale RADET Bucureşti

Executivul a şters datoriile pe care RADET le avea de ani de zile către ELCEN Bucureşti, urmând ca cele două societăţi de furnizare şi distribuţie a energiei să se unească.

Adăugat: 13 Septembrie 2012
Ultima actualizare:13 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Victor Ponta
trimite pe mail

Guvernul a decis anularea penalităţilor istorice acumulate de RADET faţă de Elcen.

Cele două unităţi urmează să fuzioneze, iar activităţile de producţie şi distribuţie să fie integrate.

Hotarârea a fost luată în cadrul şedinţei de guvern de miercuri la care a participat şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Practic, Guvernul a aprobat  un memorandum privind mandatarea reprezentanţilor statului în Adunarea Generală a ELCEN (Electrocentrale Bucureşti S.A.) pentru luarea măsurile legale în vederea negocierii termenelor şi condiţiilor în care societatea dispune anularea penalităţilor calculate pentru neplata sau plata cu întârziere de către RADET a obligaţiilor contractuale, a afirmat, miercuri, premierul Victor Ponta, la finalul şedinţei Executivului.
    
Acesta a precizat că subiectul reprezintă "una din gravele găuri negre moştenite de primarul general".
    
"Îmi doresc prin acest mandat pe care l-am dat reprezentanţilor noştri în cadrul AGA de la ELCEN să ştergem datoriile istorice, să schimbăm modul de calculare a penalităţilor în aşa fel încât RADET şi implicit Primăria să poată plăti în mod corect ce are de plătit, pasul următor fiind însă o restructurare a RADET şi a ELCEN în aşa fel încât producţia şi distribuţia să fie integrate, iar locuitorii Bucureştiului să beneficieze, într-adevăr, de căldură la un preţ care poate fi suportat", a adăugat Ponta.

Unirea RADET cu ELCEN, singura rezolvare

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a precizat că singura cale de rezolvare a acestei probleme o reprezintă unirea ELCEN cu RADET.
    
"Azi, Guvernul a repus adevărul în drepturile lui istorice şi a fost de acord cu anularea acelor penalităţi aberante care se produceau tot timpul. S-a discutat despre faptul că se va interveni şi pe regulamentul ANRE pentru că altfel aceste penalităţi se vor naşte în continuare", a arătat Oprescu.

El a precizat că fuziunea dintre cele două structuri se va face printr-o hotărâre de guvern şi că deocamdată se caută forma juridică.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Angela Matei
Adăugat:
13 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza