Guvernul a lansat strategia de dezvoltare din surse alternative

Strategia guvernului vizează trei regiuni defavorizate - Valea Jiului, Munţii Apuseni cu zona Roşia Montană şi Moldova cu zona Vaslui, care vor fi sprijinite printr-o abordare integrată a utilizării resurselor financiare.

Adăugat: 5 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:5 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Strategia de dezvoltare din surse alternative a mai multor zone sărace, printre care Valea Jiului sau Roşia Montană, lansată ieri de premierul Dacian Cioloş prevede noi locuri de muncă şi drumuri modernizate.

Acestea sunt priorităţile identificate de executiv, pentru comunităţile respective.

Strategia guvernului vizează trei regiuni defavorizate - Valea Jiului, Munţii Apuseni cu zona Roşia Montană şi Moldova cu zona Vaslui, care vor fi sprijinite printr-o abordare integrată a utilizării resurselor financiare.

Prima unitate de asistenţă tehnică guvernamentală care va oferi sprijin autorităţilor locale în atragerea de finanţări a fost inaugurată la Petroşani de Dacian Cioloş, iar premierul a precizat că dezvoltarea infrastructurii şi crearea unor noi locuri de muncă sunt priorităţile acestei zone.

"Urmare a închiderii unor mine s-a venit cu ajutoare sociale, dar dezvoltarea economică şi cel mai bun mod de a face oamenii să beneficieze de creşterea economică nu sunt atât ajutoarele sociale cât crearea de locuri de muncă şi de asta avem nevoie şi în această perspectivă sau în această logică am gândit aceste programe integrate", a spus Dacian Cioloş.

Pe lângă administraţiile locale, şi micii întreprinzători din zonă vor putea beneficia de sprijin, a spus vicepremierul Vasila Dâncu, prezent la Petroşani.

"Mizăm şi pe dezvoltarea micilor afaceri în Valea Jiului, pornind de la micile investiţii care se pot face pentru turism, pentru alte forme de servicii sociale, tot ceea ce cuprinde dezvoltarea prin fonduri europene şi prin fonduri de la bugetul de stat şi toate acestea vor avea o felie, ca să spunem aşa şi pentru Valea Jiului, oarecum o felie rezervată pentru cele trei zone pe care le-am luat în calcul",  a susținut Vasile Dâncu.

Unităţile de asistenţă tehnică guvernamentală vor funcţiona ca o interfaţă între autorităţile locale din cele trei zone şi instituţiile statului, pentru a grăbi implementarea proiectelor de dezvoltare.

Întrebat de jurnalişti despre diversele propuneri legislative ale partidelor privind acordarea de majorări salariale în sistemul bugetar, premierul Dacian Cioloş a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională orice fel de proiect care nu are surse de finanţare, indiferent de formaţiunea care îl susţine.Autor:
Ilie Pintea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza